Investera i era medarbetares psykiska hälsa

Spelfriheten erbjuder skräddarsydda lösningar för ditt företag, baserat på expertkompetens med mångårig erfarenhet.

spelfriheten

Vi har hjälpt många organisationer genom åren

Vad kan arbetsgivare göra?

Motivation är en färskvara och när motivationen är hög behöver vi få snabb hjälp. De som kommer till oss har ofta ett akut behov av hjälp men risken finns att om hjälpen drar ut på tiden så avtar motivationen och beroendet hinner återfå sitt grepp. Därför är det viktigt att det finns ramverk på plats för att veta hur man ska hantera situationen när någon behöver det som mest. 

Hur kan Spelfriheten hjälpa just ditt företag?

Genom metoder för att förebygga, upptäcka och hjälpa en spelberoende, erbjuder vi skräddarsydda lösningar utifrån just era behov.

Föreläsningar och utbildningar

Vi kan anordna skräddarsydda utbildningar med anknytning till er organisation. Vi kan också genomföra enskilda föreläsningar på plats. Tack vare vårt nätverk av spelare, anhöriga och terapeuter kommer vi alltid med både ett personligt och ett professionellt perspektiv på problemet.

Ramavtal för behandlingar

Vi erbjuder digital behandling för både spelare och anhöriga inom 5 arbetsdagar från anmälan. Behandlingarna är utformade så att man kan fortsätta leva och arbeta samtidigt som man påbörjar sin resa mot ett spelfritt liv. Som företag kan du också skapa förebyggande avtal för att vara förberedd om ni behöver hjälp.

Material och policys

Vi kan även hjälpa till med att ta fram både fysiskt och digitalt material kring spelberoende som passar er verksamhet. VI har även erfarenhet av att ta fram policys kring spel om pengar för företag och idrottsorganisationer.

Exempel på samarbeten

ALLSVENSKAN & SUPERETTAN

Samarbetsavtal med Svensk Elitfotboll och Unibet för att belysa och motverka spelproblematik.

Med resultatet från den forskningsrapport som Karolinska Institutet (KI) genomfört på uppdrag av Svensk Elitfotboll (SEF) har SEF och Unibet valt att inleda ett långtgående samarbete med Spelfriheten.

Läs mer
Adam

Varför Spelfriheten?

Finn Stenwall

Spelberoende är inte ett pengaproblem. Det är en progressiv livslång sjukdom som behöver tas på största allvar, där lösningen måste motsvara problemets art och omfattning för att leda till ett liv i spelfrihet.

Adam Kirstein Reuterswärd

De flesta söker inte hjälp för sitt spelberoende. Istället söker de hjälp för spelandets konsekvenser: depression, ångest, sömnproblem eller ekonomiska bekymmer. Det är därför viktigt att ställa rätt storts frågor redan från början, samt lära sig se avvikande beteenden i god tid.

Se vad andra organisationer har att säga om Spelfriheten

Nedan visas ett axplock av kundcitat från genomförda uppdrag.

De utbildningsföreläsningar vi genomfört och kommer fortsätta genomföra med Spelfriheten är alltid ett väldigt uppskattat inslag för våra personalgrupper. Att få höra personliga berättelser ger oss många värdefulla insikter som vi kan ta med oss ut i vårt dagliga arbete.

Robin Samuelsson, Customer Sustainability, Manager Kindred Group

Tack Spelfriheten och Adam. Ett gripande samtal som gav oss ytterligare insikter i det fortsatta arbetet med vår viktigaste hållbarhetsfråga, vårt spelansvar. Och som det förmedlades så tydligt på föreläsningen vi behöver samverka för att göra skillnad!

Patrik Brissman, Chief Corporate Communication Officer, ATG

En mycket gripande och inspirerande föreläsning som verkligen gav mig och mina kollegor mycket värdefulla insikter.

Maria Trenser, Responsible Gaming Manager, Casino Cosmopol

Första steget till en hälsosammare arbetsplats

Med Spelfrihetens företagslösning kan ni snabbt erbjuda stöd till alla anställda som kämpar med ett spelberoende.

Vår skräddarsydda tjänst möter de olika behoven hos anställda, och erbjuder en konfidentiell och stödjande miljö för att främja återhämtning. När du satsar på dina anställdas välbefinnande ökar du också produktiviteten på arbetsplatsen. Fyll i formuläret för att lära dig mer om hur vi kan hjälpa just er att stödja era anställda.

Ring oss på 08-660 10 45 om ni vill veta mer.

Relaterade artiklar

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa ditt företag?

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa ditt företag?

Är du intresserad av hur vi kan hjälpa dig och ditt företag eller har frågor kring hur det skulle kunna gå till är du välkommen att kontakta oss.

Kontakta oss nu

Hjälp och information

Många spelberoende spelad varje dag. Många anhöriga hade det tufft dygnet runt. Därför är det viktigt att veta att det finns fler öppna självhjälpsmöten utöver de som vi erbjuder på Spelfriheten. Så att den som behöver kan gå på självhjälpsmöten så ofta som behovet uppstår. Många stödgrupper tillhandahåller både fysiska och digitala självhjälpsmöten som riktar sig till både spelare och anhöriga.