Idag firar vi en behandlingsklient som nått fyra års spelfri tid

16 maj

Idag firar vi en behandlingsklient som nått fyra års spelfri tid

Pressrelease

Idag vill vi fira en klient som nu har varit spelfri i fyra år 👏🥳🎉 och som beskriver sin resa på följande sätt:

"För fyra år sedan tog jag beslutet att det fick vara nog. Jag hade levt i mörker och förtvivlan alldeles för länge och hade verkligen tröttnat på en vardag som ständigt var präglad av otaliga lögner, en konstant ångest och en alltid närvarande rädsla om att bli påkommen. Jag började tänka på mina alternativ. Att fly landet, ta mitt liv eller berätta sanningen och be om hjälp. Jag brottades med dessa tankar under lång tid och det alternativ som kändes längst bort var det sista.

Insåg till slut att jag inte hade modet att bara fly landet eller ta livet av mig, ville verkligen inte skapa mer oro, kaos och stress mot mina närmsta även om skammen drog mig åt det hållet. Jag bestämde mig istället för att berätta sanningen och be om hjälp.

Jag lyckades ta en kort paus från mitt spelande, men insåg att för att kunna förändra mina invanda mönster och beteenden var jag tvungen att söka professionell hjälp. Jag fick tipset om Spelfriheten via mina anhöriga och fann en behandling där jag kunde snabbt få träffa andra i liknande situation som kommit en bit på vägen. Här vågade jag för första gången i mitt liv öppna upp på djupet och prata om mitt spelberoende, mina rädslor och tankar utan att känna mig dömd på förhand. Här fick jag en bred förståelse om min beroendesjukdom, hjälp att läka mig själv och mina relationer, samt verktyg för att kunna bibehålla både min spelfrihet och ett schysst mående över tid.

Resan i tillfrisknande har både varit tufft och läskigt, men det har blivit så mycket enklare tillsammans med er och det har verkligen räddat mitt liv. Idag kan jag se mig själv i spegeln utan att skämmas för vem jag är och vad jag har gjort. Istället känner jag stolthet och en genuin tacksamhet över den person jag har blivit och den riktning jag är på väg åt.

Så tusen tack för all hjälp. 🙏❤️😃”

Ämnen

sluta spelabehandling spelproblemhoppgemenskap