En klient delar med sig av sina tankar efter avslutad anhörigbehandling

1 mars

En klient delar med sig av sina tankar efter avslutad anhörigbehandling

Pressrelease

Efter många år av ständigt närvarande oro, ångest och rädsla så var jag verkligen i behov av att hitta ett nytt sätt att förhålla mig till … livet.

Jag fick chansen att delta på en anhörigbehandling, tillsammans med andra anhöriga som går igenom precis samma saker som jag gör. Först kändes det lite obekvämt att dela med mig av mitt liv till främlingar men snabbt förstod jag att det är just det som är en del av läkningen. Jag fick möjlighet att både få stöd och ge stöd.

Behandlingen har bland annat gett mig insikt, acceptans och verktyg. Insikt eftersom jag nu vet varför jag mår som jag gör. Acceptans eftersom jag nu förstår vad jag kan och inte kan påverka. Verktyg för att kunna sätta gränser, hitta balans, och ge mig ”självomsorg”. Ett ord som Erika, vår behandlingsterapeut, ofta använde i behandlingen.

Erika var helt fantastisk. Hon satte ord på vad jag känner och hjälpte mig att reda ut varför det är som det är och vad jag kan göra för att må bättre. Jag kände mig helt trygg under hennes ledning. Jag har lärt mig jättemycket, känner mig starkare och vågar nu tro på att det kommer ordna sig. Nu ska jag göra allt jag kan för att upprätthålla det jag lärt mig av Erika och gruppen och vet att om jag tappar fotfästet så finns det hjälp att få.

För mer information om vår anhörigbehandling kontakta koordinator Adam Kirstein Reuterswärd direkt på 08 - 660 10 45 alternativt adam@spelfriheten.se.

Ämnen

medberoendeanhörigstödanhörigbehandlinggruppterapistöd till anhöriga