8 års spelfri tid — Idag firar vi vår kollega Adam och hur hans resa har lett honom hit.

19 februari

8 års spelfri tid — Idag firar vi vår kollega Adam och hur hans resa har lett honom hit.

Pressrelease

Vi säger stort grattis 👏🎉🥳 till vår kollega Adam som firar åtta års spelfrihet och beskriver sin resa så här:

Idag blickar jag tillbaka på den 19 februari för 8 år sedan och minns hur jag mådde. Det var en tid fylld av hopplöshet och känslan av att allt var omöjligt var konstant närvarande. Men mitt liv förändrades när jag fick möta andra människor som gjort samma sak med liknande konsekvenser och lyckats vända sina liv. Att inse att jag inte var ensam var en vändpunkt, det var nämligen först då jag kunde landa in i den där viktiga insikten - om de kan göra det, så kan jag också.

Det var där och då min resa mot förändring började. Idag ser mitt liv helt annorlunda ut, jag fick i början skriva upp på en lapp alla saker som jag inte trodde skulle vara möjliga att hantera och förändra. Alla punkter är idag överstrukna och det visade sig att det blev precis tvärtemot om vad jag trodde för stunden skulle kunna vara möjligt.

Under behandlingen fick jag verktyg för att kunna dra lärdom av mina misstag, förstå min sjukdom, reparera mig själv och mina relationer, samt lära mig hur jag ska hantera min vardag utan att behöva återvända till gamla mönster och beteenden.

En av de viktigaste insikterna för mig är att jag har accepterat att mitt spelberoende är en livslång sjukdom som kräver livslånga åtgärder. Följer jag de råd och rekommendationer som finns har jag verkligen ingenting jag behöver vara rädd för längre. Jag kommer få ett schysst harmoniskt liv där jag kommer kunna trivas både med mig själv, min omgivning och livet i stort. Den vetskapen ger mig ett genuint lugn.

Att inte längre känna rädsla över att bli upptäckt när någon tar min telefon eller oro över att någon ska upptäcka mina hemligheter är oerhört skönt. Jag har ingenting att dölja längre och jag har lärt mig att vara tacksam för det jag har istället för att gräma mig över det jag kunde haft. Det är frihet på riktigt.

Jag är oerhört tacksam för allt stöd jag har fått från mina vänner och min familj längs med vägen.

Tillsammans gör vi det omöjliga möjligt, en dag i taget. ❤️

Ämnen

öppenvårdsbehandling spelberoendebehandling av spelberoendespelfrihetenigenkänning