Idag firar jag inte bara fyra års spelfrihet, utan också fyra år av personlig tillväxt, styrka och självinsikt

14 februari

Idag firar jag inte bara fyra års spelfrihet, utan också fyra år av personlig tillväxt, styrka och självinsikt

Pressrelease

Idag säger vi stort grattis 👏🎉🥳 en behandlingsklient som firar fyra års spelfrihet och beskriver sin resa så här:

”Det har varit en lång väg med många hinder, men också en resa fylld av insikter och personlig tillväxt. För fyra år sedan var jag fast i ett destruktivt mönster av ett konstant spelande. Det tog flera återfall, förlorade relationer och känslan av att nå botten innan jag insåg att jag inte kunde ta mig ur detta på egen hand.

En av de största ögonöppnarna för mig var när mitt jobb, som jag trodde gick utmärkt, faktiskt höll på att gå förlorat på grund av mitt spelmissbruk. Jag trodde att jag dolde det väl, men det visade sig att min frånvaro och mina spelvanor hade blivit uppmärksammade. Det var då ett ultimatum sattes, och jag fick möjligheten att få professionell hjälp genom den företagshälsa vi hade inkopplade på jobbet och deras samarbete med Spelfriheten.

I början var jag skeptisk till tanken på att delta i gruppbehandling, men min oro försvann snabbt när jag väl möttes av det varma välkomnandet. Mötet med andra människor som förstod mina känslor och som delade med sig av sina egna erfarenheter gav mig en känsla av hopp och samhörighet. Det var som om jag äntligen hittat en plats där jag kunde vara helt ärlig och sårbar utan att bli dömd.

Min resa mot ett spelfritt liv har varit fylld av utmaningar och stunder av tvivel, men tack vare stödet och verktygen jag fått genom behandlingen har jag lyckats hålla mig på rätt spår. Att regelbundet påminna mig om de negativa konsekvenserna av mitt spelande har hjälpt mig att hålla fokus och motiverat mig att fortsätta kämpa även när det varit tufft.

Idag firar jag inte bara fyra års spelfrihet, utan också fyra år av personlig tillväxt, styrka och självinsikt. Jag är stolt över den jag har blivit och ser fram emot att fortsätta min resa framåt.

Stort tack till min arbetsgivare som gjorde att jag fick hjälp direkt, stödet från mina nära och kära samt till alla nya vänner jag lärt känna både från behandlingen men även de självhjälpsgrupper jag besöker regelbundet. ♥️”

Ämnen

spelproblemöppenvårdsbehandling spelberoendebehandling av spelmissbrukbehandling av spelberoendespelberoendespel om pengarhasardspelsyndromspelfriheten