Denna julen är min tredje som spelfri och jag kan sammanfatta den med ett ord, TACKSAMHET.

27 december

Denna julen är min tredje som spelfri och jag kan sammanfatta den med ett ord, TACKSAMHET.

Pressrelease

Idag säger vi stort grattis 👏🎉🥳 till en behandlingsklient som firar två års spelfrihet och beskriver känslan så här:

För två år sedan hade jag nått min botten i mitt mående och i spelberoendet. Återkommande depressioner, ett humör som gick upp och ner, lögner och skadade relationer var det som färgade min vardag utöver en ständig stress över ekonomin. Det var dagen före julafton det året jag tog kontakt med Spelfriheten och fick rådet att "upp på hästen igen, jag har varit i samma situation och häng med in på ett självhjälpsmöte i kväll". Det är nästan ofattbart att de orden förändrade just mitt liv.

Jag var skamsen, livrädd och ledsen men tänkte att värre kan det inte bli nu. Samma dag berättade jag för mina barn och systrar att jag tagit återfall och jag trodde inte att någon ville fira julen med mig men trots att dom var ledsna och besvikna lämnade dom mig inte.

Det var en skrämmande känsla att komma in på ett självhjälpsmöte men värmen som jag möttes av tog överhanden. Jag förstod snart att jag hittat rätt dock med en viss skepsis, kunde det här verkligen fungera? Jag fick ett hopp genom andra på dessa möten som jag fortsatte att besöka.

Min vilja var stark men rädslan stor, jag var rädd för min egen skugga ibland. Med tiden blev jag tryggare och jag fick även möjlighet att gå i behandlingen vilket ytterligare förändrade mitt liv. Idag jobbar jag i de tolv stegen och går regelbundet på möten. Jag har fått nya vänner för livet och är tacksam för varje dag jag får som spelfri.

Jag lär mig något nytt varje dag och ser mig som en normal vanlig människa med mina brister och tillgångar. Den tryggheten jag upplever i att vara spelfri, ärlig och att aldrig vara rädd för att bli påkommen och avslöjad är så stor att det ibland är svårt att greppa.

Vägen mot tillfrisknande är inte lätt, ibland mycket smärtsam men jag skulle inte vilja byta ut en enda dag mot den smärtan jag ständigt levde med som aktiv spelberoende. Jag följde de som gick före, lyssnade och har gjort mycket som jag inte ville men som var nödvändigt för att må bra som tex att gå emot mina rädslor.

Denna julen är min tredje som spelfri och jag kan sammanfatta den med ett ord, TACKSAMHET. ❤️

Ämnen

behandling av spelberoendespelmissbrukspelberoendespel om pengarhasardspelsyndrom