Ett helt år utan spel!

27 april

Ett helt år utan spel!

Pressrelease

Idag säger vi på öppenvårdsbehandlingen Spelfriheten stort grattis till en spelare som varit spelfri i ett år och beskriver känslan så här:  

”För ett år sedan så kom jag hem till ett tomt hem. På bordet låg det ett brev från min fru, där hon skrev att hon hade hittat två låneansökningar i min garderob. Att hon haft det på känn men inte velat tro att jag satt familjens trygghet på spel igen. Hon skrev också att nu fick det räcka och att hon och sonen kommer flytta ut.

Det var först då verkligheten kom ikapp hade jag spelat bort min familj… Jag förstod att jag behövde hjälp och sökte på nätet och hittade Spelfriheten. 

Känslan av att få träffa andra föräldrar som försummat sina familjer var på något konstigt sätt befriande. Jag var inte ensam och det var även väldigt hoppfullt att flera fått upp kontakten med sina partners och barn igen. 

Idag ser livet betydligt ljusare ut än än den 27 april 2021. Jag och min son har börjat ses igen och vårt gemensamma intresse för att fiska kommer skapa fina minnen nu till våren och sommaren. Skillnaden är att jag är delaktig och närvarande i hans liv nu vilket inte var fallet förut. 

Min fru har svårt med tilliten gentemot mig och vet inte hur hon vill göra. Det känns såklart tufft men jag har lärt mig i behandlingen att både se och förstå andras perspektiv och har full respekt för hennes val. Oavsett om det blir vi vilket jag såklart vill så vet jag att det är utanför min makt. 

Jag kan däremot fortsätta göra bra saker för min spelfrihet och visa i handling att jag menar allvar med mitt åtagande denna gång.

Att ta en dag i taget och ta rygg på de som gått före är det som verkligen underlättat denna resa. Sen att lämna bort min ekonomi har varit jobbigt men också fullt nödvändigt för det har lärt mig att kunna uppskatta det jag har oavsett vad som finns på kontot. 

Så verkligen av hela mitt hjärta TACK för att jag inte behöver göra den här resan själv.”

Ämnen

hasardspelsyndromspelbehandlingspelberoendeöppenvårdsbehandling spelberoendebehandling spelproblembehandling av spelberoendeöppenvård spelberoendespel om pengarspelberoende behandlingspelproblem