Tre snabba med Olivia Bandstigen.

4 februari

Tre snabba med Olivia Bandstigen.

Pressrelease

Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) ingår som en kurs i socionomprogrammet på Institutionen för socialt arbete - Socialhögskolan. Den planeras individuellt och förläggs till olika verksamheter och yrken inom socialt arbete i privat, offentlig eller frivillig regi. Exempel på yrken är socialsekreterare, kurator, biståndshandläggare, behandlingsassistent, utredare och arbetsledare/chef.

Idag får vi chansen att lära känna Olivia Bandstigen lite bättre, som nyligen påbörjat sin VFU på Spelfriheten.

Varför pluggar du till socionom?

Jag valde att plugga till socionom eftersom jag vill jobba med något betydelsefullt och som kan hjälpa människor och bidra till förändring. Jag har alltid varit intresserad av människors beteende och söka förståelse för varför vi människor agerar och mår som vi gör. Mitt mål är även att vidareutbilda mig till psykoterapeut för att kunna få bredare kunskaper.

Vad ser du fram mest emot på din praktik på Spelfriheten?

Jag ser mest fram emot att lära mig om spelberoende, men även beroende i sig och att få höra tankar och berättelser från både personer som är beroende, men också anhöriga. Jag ser även fram emot att få höra från behandlare, och lära mig mer om behandlingar och vad som faktiskt kan hjälpa personer som är beroende. Det känns unikt och lärorikt att få lära sig om spelberoende genom både litteratur och berättelser från berörda och behandlare.

Vad gör du när du inte studerar?

På fritiden tycker jag om att läsa böcker, just nu läser jag en bok om mental hälsa. Jag tycker också om att laga mat, specifikt asiatiskt och att gå på långa skogspromenader med min familjs hund. Jag tycker även om att spela paddel när jag har tid och att annars bara ta det lugnt och kolla på en bra film eller serie.

- Vi tackar Olivia för detta och hälsar henne varmt välkommen till oss här på Spelfriheten. Vi tycker det är både lärorikt och spännande att kunna ta emot studenter, det öppnas alltid upp för utvecklande diskussioner om arbetssätt, behandlingsmetoder och teorier avslutar Adam Kirstein Reuterswärd marknadschef på Spelfriheten.

Ämnen

hasardspelsyndromspel om pengaröppenvårdsbehandling spelberoendespelberoende behandlingspelberoende