"Fyra år helt utan spel, det jag trodde var omöjligt blev möjligt!"

14 januari

"Fyra år helt utan spel, det jag trodde var omöjligt blev möjligt!"

Pressrelease

Idag säger vi stort grattis  🥳🎉👏 till en klient som firar 4 års spelfrihet och som beskriver känslan så här -


”För fyra år sedan så kraschade jag totalt och det fanns ingen mening med livet längre men min dåvarande sambo tog med mig till öppenvårdsbehandlingen på Spelfriheten. Den igenkänning jag fick på det mötet tände ett litet ljus i allt mörker. 

Några veckor efter det så påbörjade jag min resa tillsammans med personer som gjort exakt samma sak som jag själv. 

Behandlingen jag gick hos Spelfriheten fick mig att inse att jag behövde göra detta för min egna skull och inte bara för att försöka rädda familjen. Nu när det har gått fyra år sedan jag påbörjade min resa så är det en sån frihets känsla att kunna vakna på morgonen och lägga sig på kvällen utan att känna ångest att jag spelat bort alla pengar eller ljugit om massa olika saker.

Den viktigaste pusselbiten för min del har varit att fortsätta delta på självhjälpsmöten och andra aktiviter även om behandlingen är över sen länge. Gör jag inte det glömmer jag bort att jag är spelberoende och då är jag ute på tunn is. 

Även om jag har en lång resa kvar så känner jag mig trygg att kunna möta livets upp och nedgångar utan att behöva återvända till spelandet eller något annat destruktivt. Mina närmsta anhöriga har också fått hjälp under resans gång och idag mår inte bara jag utan även vi som familj betydligt bättre.

Stort tack för all hjälp. ❤️”

Ämnen

spelproblemöppenvårdsbehandlinganhörigstödekonomikollenöppenvårdsbehandling spelberoendehoppgruppterapispelmissbruk behandlingbehandling spelberoendemotiverande samtalbehandling spelmissbrukhasardspelsyndromspelfrihetenkognitiv beteendeterapispel om pengargestaltterapisluta spelaberoendevårdigenkänningöppenvård spelberoendespelberoende hjälpexistensiellterapiindividual terapibehandling av spelberoendespelberoendespelbehandlingöppenvårdstöd till anhörigarelationell terapibehandling av spelmissbrukbehandling spelproblemspelberoende behandlinggemenskapspelmissbruk