Spelfriheten och Spelberoendes Riksförbund håller gemensamt seminarium i Almedalen om spelberoende och licensmarknadens påverkan

29 april

Spelfriheten och Spelberoendes Riksförbund håller gemensamt seminarium i Almedalen om spelberoende och licensmarknadens påverkan

Pressrelease

Spelfriheten och Spelberoendes Riksförbund kommer att samarbeta om ett högst aktuellt seminarium under Almedalsveckan. Seminariet, med titeln "Spelberoende, spelansvar och licensmarknadens påverkan", kommer att sätta strålkastarljuset på de senaste fem årens utveckling inom den svenska spelmarknaden och dess konsekvenser för framför allt spelberoende. Seminariumet kommer att inledas med en teatergestaltning av hur ett spelberoende kan gestalta sig och sedan kommer vi utifrån det dela våra erfarenheter i panelsamtal, en kortare föreläsning och diskussioner.

Under detta seminarium kommer deltagarna att få en unik inblick i hur licenssystemet, som infördes den 1 januari 2019, har påverkat spelkulturen och spelvanorna från de spelberoendes perspektiv. Vi kommer att utforska både framsteg och utmaningar när det gäller att främja ansvarsfullt spelande och erbjuda stöd till dem som drabbats av spelberoende.

Vi inbjuder dig att delta i samtalet och ta del av insikter från branschrepresentanter, politiker, forskare och stödorganisationer. Tillsammans strävar vi efter att formulera konkreta åtgärder för att adressera spelberoendefrågan i dagens spelklimat.

Evenemangsinformation:

  • Evenemangstyp: Teater och Seminarium
  • Event ID: 69487
  • Språk: Svenska
  • Förtäring: Ja

Kontaktpersoner:

Datum och plats:

Tid: 15.00 - 16.30
Datum: 25 Juni
Plats: Vårdklockans Kyrka, Adelsgatan 43, Visby


Tänk på att det är begränsat antal platser så anmäl dig gärna på osa@spelfriheten.se

Ämnen

almedalenspelberoendestödlinje spelberoende