Spelfriheten tecknar ramavtal med Stockholms stad

2 februari

Spelfriheten tecknar ramavtal med Stockholms stad

Pressrelease

Socialnämnden i Stockholms stad har efter upphandling valt att skriva ramavtal för behandling av personer med missbruksproblematik med Spelfriheten. Upphandlingen ska vara ett komplement till stadens egna verksamheter och i Spelfrihetens fall handlar det om specialiserad behandling för spelberoende.

Vi är mycket positiva till att få skriva ramavtal med Stockholms stad och hoppas att det kommer leda till snabbare hjälp vid behov. Att erbjuda gruppbehandling för ett specialiserat ämne och med snabb uppstart kan annars svårt att få till säger Allan Erdman, kommunikationsansvarig på Spelfriheten.

Extra roligt är också att upphandlingen innehåller öppenvårdsbehandling riktad mot kvinnor. Vi ser redan idag många kvinnor som söker hjälp via vår helpline och chatt men steget till behandling är ibland större. Att Stockholms stad själva ser det behovet och har det som ett separat delområde för upphandlingen ser vi därför mycket positivt på.

Allt mer marknadsföring riktar sig direkt mot kvinnor och spelutbudet har sedan länge varit anpassat för att locka in fler kvinnor. Det är viktigt att vi som motvikt även utökar stödet till denna målgrupp och arbetar aktivt för att minska stigmat kring spelberoende hos just kvinnor avslutar Allan Erdman.

Avtalet träder i kraft i början på 2024 och innefattar vuxna från 18 år och uppåt. Så slutligen ser vi ser fram emot det utökade samarbetet med Stockholms stad och hoppas att vi tillsammans kan hjälpa fler.

Ämnen