Ett halvår som spelfri och i fortsatt tillfrisknande

11 januari

Ett halvår som spelfri och i fortsatt tillfrisknande

Pressrelease

Idag säger vi stort grattis 👏🎉🥳 till en behandlingsklient som firar sex månaders spelfrihet och beskriver känslan så här:

För 6 månader sen så hade jag nått den absoluta botten efter ytterligare ett återfall. Ekonomin körd i botten, inläggning på psyket med extrem ångest och skam över vad jag ställt till med igen och känslan över att jag svikit mina barn och min partner.

Nu ett halvår senare så kan jag blicka tillbaka och känna hopp och framtidstro, samt klappa mig själv på axeln för att jag kommit en bit på vägen i min tillfrisknanderesa. Framförallt har jag nu förstått i allmänhet att detta är en livslång sjukdom och i synnerhet att jag behöver kapitulera inför den varje dag och inse min maktlöshet.

Spelfriheten har gett mig verktygen för att lyckas så bra som möjligt. Men det är upp till mig att ro båten. Mötesgående är definitivt basen i mitt tillfrisknande. Att gå på ett par möten varje vecka där jag får igenkänning från andra beroende och att jag själv kan känna igen mig i andras delningar.

Nu har jag gått på pappaledighet med min ettåriga son och jag är så oerhört tacksam över att jag nu är en mer närvarande pappa som inte ständigt tänker på spel. Nu tacklar jag vardagen med ett nytt synsätt där jag ser möjligheter snarare än hinder, en dag i taget.

Stort tack till Spelfriheten och alla jag lärt känna som hjälpt mig att hitta ett nytt sätt att leva. ❤️

Ämnen

spelfrihetenbehandling av spelberoendehoppgemenskap