Ett helt år utan spel!

28 oktober

Ett helt år utan spel!

Pressrelease

Stort grattis säger vi 👏👏👏 till vår klient Marko som firade ett års spelfrihet i tisdags 🕊 och beskriver känslan så här - ”Jag vet inte riktigt när jag började spela men har nog gjort det i stort sett hela mitt vuxna liv. Jag minns att vi var ett kompisgäng som spelade poker hemma och sen åkte vi till casinot. Jag minns att jag tyckte att det var en spännande värld där inne.

Det var startskottet till min "pokerkarriär", jag trodde och tänkte att detta ska jag livnära mig på. När jag vann så berättade jag det högt och brett men när jag förlorade så sa jag ingenting och skämdes för att jag förlorat massa pengar.

Detta liv hade jag vid sidan av mitt "vanliga liv". När min sambo tog upp ekonomi och frågade hur jag inte kunde veta vart jag gjort av mina pengar så skojade jag bort det. Den stressen jag gick omkring med är för mig idag, helt obegriplig att jag klarade av att hantera.

För ett år sedan så kom ämnet ekonomi upp igen och då gav hon sig inte. Jag orkade helt enkelt inte leva "dubbelliv" längre utan la korten på bordet.

Det är mitt bästa beslut jag någonsin tagit i mitt liv, att be om hjälp. Jag minns mitt första självhjälpsmöte där jag trodde att jag var ensam i världen om mitt problem.

När jag såg och hörde andras delningar om sina liv så var det precis som att dom pratade om mitt liv. Det var vändningen i mitt liv och det är jag Spelfriheten oerhört tacksam för.

Idag är jag tacksam för att jag har denna sjukdom, för om jag inte skulle ha den så hade jag förmodligen aldrig tagit tag i mig själv och kunna vara sann och närvarande med min familj och mina närmsta. ❤️”

Ämnen

spelberoende hjälphasardspelsyndromkognitiv beteendeterapispelbehandlingrelationell terapisjälvhjälpsgrupper spelberoendehjällptillsjälvhjälpspelfrihetenexistensiellterapispelmissbruk behandlinggemenskapbehandling spelmissbrukmotiverande samtalanhörigstödsjälvhjälpspelberoendehoppsluta spelagestaltterapispel om pengaröppenvårdöppenvårdsbehandlingberoendevårdigenkänningmedberoendebehandling av spelmissbrukbehandling spelproblembehandling av spelberoendeindividual terapibehandling spelberoendegruppterapiöppenvård spelberoendeöppenvårdsbehandling spelberoendespelberoende behandlingspelproblemekonomikollenkidnappad hjärnastöd till anhörigaspelmissbruk